Så fungerar distansstudier på Mittuniversitetet

Print

Även fast du pluggar på distans så har du kontakt med både lärare och kursare via nätet. Genom att logga in på den så kallade lärplattformen får du tillgång till kursmaterial och kan via video, chatt, forum prata med kurskompisar och lärare.

Undervisningen sker på olika sätt. En lärare kan lägga upp text, bild, video och annat som du behöver för din kurs. Genom videokonferens kan du delta i till exempel gruppdiskussioner. Så även fast ni sitter på olika platser i världen så träffas ni ändå.

En grundförutsättning för distansstudier är att du har en dator med uppkoppling. I vissa fall kan du behöva till exempel en webbkamera. Här nere kan du se ett exempel på hur det kan se ut när du är inloggad. Från lärplattformen hittar du bland annat kursmaterial och instruktioner.

Vad behöver jag för distansstudier?

Intresse! Och naturligtvis tid. Att läsa på distans är flexibelt och bra när man inte kan eller vill flytta. Men det kräver lika mycket tid som att studera som "vanligt".

Du måste naturligtvis också ha tillgång till en uppkopplad dator. Distansundervisning sker till största del över nätet. Vissa kurser kräver också andra material eller verktyg. Ibland behövs en webbkamera eller om du till exempel läser design ett speciellt program.

Tentamen

Även du som distansstudent kan behöva göra en tentamen på någon av våra campusorter. Det finns också en möjlighet att göra tentamen på annan ort. Det vill säga ett annat universitet/högskola eller lärcentra.

Mer om tentamen på annan ort