Programvaror

Print

MICROSOFT IMAGINE

(Imagine är före detta Dreamspark)

Vad är Microsoft Imagine och hur får vi nyttja det?

IT-avdelningen har för hela Mittuniversitetets räkning tecknat ett avtal med Microsoft om Imagine. I korthet innebär detta att samtliga studenter och anställda vid Mittuniversitetet kan prova ett antal av Microsoftprogramvaror utan kostnad, under särskilda villkor. En av förutsättningarna är att de används i testsyfte eller för icke kommersiellt bruk. Studenter och personal som tillhör IKS, EKS eller DSV har tillgång till Premium och ger rätten att använda fler programvaror. Fullständiga villkor finns beskrivna i Usage guidelines för Imagine. Läs dessa villkor noga för att se om du/din användning kvalificerar för rätten att nyttja programvaror från Imagine.

Studenter har bara möjlighet att ladda ned mjukvara via Imagine under den tid de aktivt studerar, men mjukvaran behöver inte avinstalleras efter att studierna avslutats.

Imagines nerladdningstjänst ligger helt utanför Mittuniversitetet, så IT-avdelningen kan inte tillhandahålla någon support för den tekniska lösningen. Här finner du mer hjälp för Imagine.

För att logga in, klicka på Sign in/Logga in uppe till höger på sidan. Logga in med användarnamn och lösenord, se nedan.
Studenter loggar in inloggningsuppgifterna för Studentportalen.Personal loggar in med sina inloggningsuppgifter för sina personalkontot.

Gå till Imagines webbsida för att logga in.
 

MICROSOFT OFFICE

Studenter registrerade vid Mittuniversitetet har möjlighet att köpa Office-paketet för Windows/Macintosh till studentpris.
Ingen support från Mittuniversitetets IT-avdelning ges för denna installation.

För att köpa programmet gör så här:

  1. Följ länken till sidan Office 365 University
  2. Klicka "Köp och ladda ned nu" och följ instruktionerna på skärmen.
    Du behöver ett Microsoftkonto för att kunna köpa Office 365 University för cirka 800 kronor. Detta skapar du enkelt genom att klicka på Verifiera nu och därefter på "No account? Create on!" under Next-rutan. Följ därefter instruktionerna.

Det kan vara så att ett intyg på att du studerar på universitetet behövs, det fixar du enkelt via Studentportalen/Studieuppgifter/Mina intyg.
 

MATHWORKS MATLAB

Som student vid Mittuniversitetet har du möjlighet att installera Matlab på din privata dator. Du behöver ett konto hos Mathworks för att kunna ladda ner programvaran samt för att kunna aktivera licensnyckeln.

Se guide för att Skapa konto hos Mathworks och ladda ner program.

Både studenter och anställda har dessutom tillgång till flera MATLAB-utbildningar som ges av MathWorks. Efter avslutad kurs har du möjlighet att få ett kursbevis utställt från MathWorks. För mer information och registrering använd denna länk.
 

SPSS STATISTICS

Som student vid Mittuniversitetet har du möjlighet att installera programvaran SPSS för installation på din privata dator. För att få tillgång till programmet för installation, vänligen ta kontakt med Helpdesk alternativt ta kontakt med kursansvarig.
 

TALSYNTESEN TORTALK

Läs med öronen. TorTalk finns för PC och Mac och kan läsa alla sorters texter; e-böcker, PDF:er och inscannad text. Markera text på skärmen och få den uppläst. Du kan välja mellan runt 60 olika röster och 20 olika språk i talsyntesen. 

Du hittar fler röster och språk samt manual och videofilmer på följande sida -
Guider för nedladdning och installation

Ladda ner TorTalk

Läs mer om läsnedsättning.