Studentintervju - Klas Norrsén

Print

Varför ville du plugga utomlands, och varför blev det just Frankrike?

Det blev Frankrike mest på grund av att jag såg en chans att försöka lära och förbättra franskan jag redan pluggat under både högstadiet och i gymnasiet samt att en student i året över mig hade varit där och pratade väldigt gott om det.

Hur förberedde du dig inför resan?

Genom att ta del av materialet skolan hade, se till att alla papper var ifyllda och fråga mycket om just vad jag skulle behöva fixa och hur. Jag fick en fantastisk hjälp från dem på universitetet som informerar om utlandsstudier.

Vad är största skillnaden mellan att plugga på South Champagne Business School och vid Mittuniversitetet?

Skolan i Frankrike var en privat skola där eleverna eller deras föräldrar hade betalt för att få en plats där, något jag inte är väldigt van vid. Annars är det kulturella skillnader som tyvärr är svåra att förklara men som märks tydligt på plats. Det gör det än mer spännande och lärorikt när människorna runt en har en annan kultur.

Vad gjorde du på fritiden?

Jag tog del av skolans aktiviteter på fritiden, bland annat fotboll och salsa dans, samt träffade mina nya vänner.

Saknar du något från din tid i Frankrike?

Personligen tyckte jag det var så roligt att vara med människor som kom från andra länder. Det var fantastiska människor som alla hade lite olika kulturer och jag saknar att spendera tid med dem.

Varför är det värdefullt att plugga utomlands?

Först och främst tror jag att det handlar om en personlig resa när du väljer att åka hemifrån i 5 månader. Du växer och lär dig nya saker med personer som är i samma situation. I långa loppet tror jag det är en fantastisk sak att ha på sitt CV och som erfarenhet när man senare ska arbeta. Du visar att du kan klara av nya situationer och nya människor samt ta hand på dig själv.

Har du något tips till dem som funderar på att plugga utomlands?

Gör det! Och se till att samla mycket information om de olika platserna där boende kommer erbjudas och var ute i god tid när ni vill finna ett boende.