Utskrift och kopiering

Print

Utskrift och kopiering

Mittuniversitetet införde den 24 april 2018 ett nytt utskrifts- och betalsystem. Förändringen gäller hela universitetets utskriftssystem med undantag för MKV:s utskriftslösning för studenter som beräknas kunna införlivas i det nya systemet tidigast inom ett år.

För att kunna använda skrivarna i det nya systemet så har du hittills behövt ha ett Payex-konto. Men Payex har i höst meddelat att de kommer att stänga ner sina tjänster från den 1 januari 2019, skapa därför inget PayEx-konto. Använd i stället det andra alternativt som innebär att du sätter in pengar på ditt utskriftskonto hos Servicecenter eller biblioteket på campus. Det lägsta belopp som du kan sätta in i systemet är 20 kr.

Mer information om att PayEx upphör och hur du kan få innestående pengar återbetalda

Så tar du ut pengar från ditt PayEx-konto (PDF)

 

Utskriftssystemet är en så kallad "FollowMe printing"-lösning. Det innebär att i stället för att skriva ut direkt till en förvald skrivare, så lagras utskriften i en central utskriftskö tills du själv går till den skrivare där du vill hämta utskriften och loggar in med ditt Miun-kort.

Du som är student kan skriva ut, kopiera och skanna på samtliga skrivare som du har tillgång till och du kan även skriva ut från egen medhavd enhet (BYOD) som kan ansluta till universitetets trådlösa nätverk (eduroam). När du behöver kopiera eller skriva ut ska du i första hand använda den huvudskrivare som finns i biblioteket på campus eller på de skrivare som finns i datorsalarna.

Utskrift av en enkelsidig svart-vit A4 kostar 26 öre per sida och dubbelsidig svart-vit A4 kostar 21 öre per sida. För färgutskrift i A4 är priset 68 öre per sida för enkelsidig, och 63 öre per sida för dubbelsidig. En enkelsidig A3 i färg kostar 1,34 kr.

Ska du skriva ut eller kopiera mycket kan det vara idé att kontakta Mittuniversitetets vaktmästeri.