Examensjobb och uppsatser

Skriv ut

Att skriva uppsats eller göra exjobb i samarbete med arbetslivet ger dig möjlighet att få en tydlig koppling mellan teori och praktik. Du får dessutom erfarenheter som är nyttiga inför steget ut på arbetsmarknaden. Flera studenter som skrivit uppsats i samarbete med ett företag har fått jobb på arbetsplatsen direkt efter avslutade studier.

Många utbildningar uppmuntrar dig som student till att göra exjobb eller skriva uppsats i samarbete med ett företag eller en organisation som kan leverera en intressant problemställning. Det är universitetet som examinerar och din uppsats behöver uppfylla de krav som ställs på uppsatsen/exjobbet. Därför behöver du ha en nära dialog med din handledare på universitetet både inför och under skrivprocessen.

Ska du skriva exjobb/uppsats mot ett företag eller annan organisation? Då är det viktigt att du har koll på vad som gäller kring rätten till resultatet av ditt arbete. Vi har sammanfattat det viktigaste. Följ länken nedan.
 

Läs mer om rätten till resultat

Vi samarbetar med ett stort antal arbetsgivare i regionen klicka här för att se vilka branscher vi samarbetar med gällande Examensjobb och uppsatser.