Karriärsök

Skriv ut

Karriär Karriär

HR Praktikant


Uppdragsbeskrivning
Är du studerande inom HR och söker praktik som del av din utbildning? SSC – Swedish Space Corporation söker just nu en kandidat för HR-praktik till hösten.

Vi söker dig som brinner för HR och som vill få möjligheten att förena teori med praktik. Hos oss kommer du att få god insyn i ett brett spektrum av HR-frågor. Du kommer lära dig mer om bland annat rekrytering, högskolekontakter, kompetensutveckling, medarbetarundersökningar, fackliga förhandlingar, arbetsrätt och arbetsmiljö. Dessutom får du lära dig intressanta och spännande saker om rymden!

Vi har redan idag identifierat några områden som du kan arbeta med inom ramen för din praktik och vi kommer tillsammans med dig besluta om lämpliga projekt för dig att driva. Som person är du kommunikativ, självgående, nyfiken och strukturerad.

Vi ser fram emot att få jobba tillsammans med dig under några månader och få ta del av dina kunskaper och erfarenheter från studier och eventuella tidigare arbetsplatser.

Praktikplatsen är förlagd antingen till vårt kontor i Solna eller på Esrange/Kiruna beroende på din egen bostadsort. Om du har möjlighet att ordna bostad på båda orterna, så kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din praktik mellan båda dessa arbetsplatser.

Länk till uppdraget
https://www.sscspace.com/career/vacancies/?rmpage=job&rmjob=516&rmlang=UK

Beskrivning av uppdragsgivaren
På SSC hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden till nytta för jorden. Genom våra 500 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem.

Esrange Space Center som ligger utanför Kiruna, är SSC:s anläggning för uppsändning av höghöjdsballonger och sondraketer. Här finns också världens mest använda civila markstation för satelliter. Med lång erfarenhet av uppsändningar av raketer och vetenskapliga ballonger samt kontroll och drift av satelliter har Esrange Space Center utvecklats till ett europeiskt centrum för rymdforskning, och är en mycket aktiv rymdbas.

Hemsida
https://www.sscspace.com/

Kontaktperson
Carolina Sarri
carolina.sarri@sscspace.com
098072043
Uppdragsgivare
SSC Swedish Space Corporation

Yrkesområde
HR & Personal

Typ av uppdrag
Praktik

Region
Alla

Sista ansökningsdag
2019-06-30