Karriärsök

Skriv ut

Karriär Karriär

Nyhetsbyrån Siren söker utvecklare


Uppdragsbeskrivning
Nyhetsbyrån Siren är bäst i Sverige på att bevaka myndigheter. Vi skickar dagligen ut tusentals nyheter till i stort sett alla medieaktörer i landet, och är en stor leverantör av dokument till olika databaser. Vi erbjuder även skräddarsydda informationsflöden till aktörer utanför media, som landsting, kommuner och företag.

Under hösten 2017 nominerades Siren till Stora journalistpriset som Årets förnyare, för nyhetsroboten Robotea.

Nu ökar vi vår tekniksatsning - och söker en programmerare till vårt utvecklingsteam i Stockholm. Arbetet består i löpande underhåll av våra system, samt i att ta fram nya smarta lösningar för att underlätta det dagliga journalistiska arbetet.

Kompetenser:
• PHP, gärna med erfarenhet av Laravel.
• Python, gärna med erfarenhet av NLTK eller motsvarande.
• Elasticsearch

Vi arbetar mot Amazons och Googles molnlösningar och ser maskininlärning och språkanalys som en naturlig utveckling i vår verksamhet.

Urvalsprocessen sker löpande och vi vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Mejla ansökan och cv till jobb@siren.se. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vår CTO Martin Fredriksson, på martin.fredriksson@siren.se.

Sirens lokaler ligger på Södermalm i Stockholm, och redaktionen består av ett 15-tal specialiserade journalister. Läs mer om oss på www.siren.se.

Beskrivning av uppdragsgivaren


Hemsida
www.siren.se

Kontaktperson
Martin Fredriksson
martin.fredriksson@siren.se
08-40880200
Uppdragsgivare
Nyhetsbyrån Siren

Yrkesområde
Alla

Typ av uppdrag
Alla

Region
Alla

Sista ansökningsdag
2017-12-30