North2North

Skriv ut

Studera i Kanada, USA, Ryssland, Finland, Norge eller Island med stipendium och utan terminsavgifter! Som student vid Mittuniversitetet har du en unik möjlighet att få ansöka om utbytesstudier via universitetsnätverket North2north.

En stor mängd universitet i den norra delen av världen har slutit sig samman i det arktiskt nätverket north2north, för att kunna erbjuda sina studenter attraktiva utbytesstudier utan terminsavgifter. Ett utbyte inom north2north ska vara tre till tolv månader långt och studenter från alla ämnen kan ansöka. Programmet prioriterar dock i första hand de som studerar inom arktiskt relaterade utbildningar, till exempel utbildningar som rör turism eller biologi i norr.

Vart kan jag åka?

De länder som ingår i programmet är Kanada, Finland, Grönland, Island, Norge, Ryssland, Sverige och USA. På north2norths hemsida kan du hitta information om vilka universitet som ingår i programmet och vilka kurser de erbjuder. 

www.uarctic.org/north2north

Ansökan

Ansökan sker enligt normalt ansökningsförfarande för utbytesstudier, men till ansökan ska även en speciell blankett bifogas, se information på north2norths hemsida.

Senast den 15 februari.

Ytterligare information

Kontakta din internationella handläggare vid Mittuniversitetet. Katarina Eriksson, katarina.eriksson@miun.se.