Ny student

Skriv ut
 

Varmt välkommen till Mittuniversitetet! Här följer några saker du behöver tänka på för att få en så smidig start som möjligt som student hos oss:

Välkomsthälsning av Rektor Anders Fällström av MittuniversitetetVimeo.

1. Tacka Ja till din plats (gäller endast utbildningar med start på vår- och hösttermin)
Ditt antagningsbesked ser du på antagning.se. Till höst- och vårterminerna måste du tacka ja till din plats i det första antagningsbeskedet,  detta för att inte förlora platsen. För sommarkurser behöver du inte lämna besked om du avser att tacka ja. Om du inte vill behålla din plats på utbildningen meddelar du ditt återbud via antagning.se.

Antagning.se

2. Ta del av ditt välkomstbrev
I välkomstbrevet från din utbildning hittar du allmän information inför dina studier. Här finns bla information om när utbildningen startar, kursplan inkl. litteraturlista samt om din utbildning använder sig av vår lärplattform Moodle.

Sök ditt välkomstbrev

3. Skapa ett studentkonto i Studentportalen (kan göras tidigast 30 dagar innan kursstart)
Via studentkontot i Studentportalen får du tillgång till en rad av våra e-tjänster som bla studiedokumentationssystemet Ladok där du kan se dina studieresultat göra registreringar på kurser och anmäla dig till dina tentor, universitetsbibliotekets e-tjänster och lärplattformen Moodle samt e-mötesverktyget Zoom.

Studentkonto i studentportalen


4. Registrera dig (kan göras tidigast två dagar innan kursstart, kräver ett studentkonto i Studentportalen)
För att du ska kunna påbörja din kurs eller ditt program kräver det att du först registrerar dig. Registreingen gör du i studiedokumentationssystemet Ladok som du kommer åt via ditt studentportalkonto i Studentportalen. Observera att det kan ta upp till ett dygn från det att du skapat ditt studentportalkonto tills du kan gå vidare och registrera dig i Ladok. En registrering är viktigt för att du skall få dina poäng men även studiemedel från CSN. När du registrerat dig blir du en aktiv student och får bland annat tillgång till lärplattformen Moodle (huruvida din utbildning använder plattformen  framgår av ditt välkomstbrev) och våra undervisningslokaler (genom att använda Miun-kortet)

Så registrerar du dig på en kurs


5. Skaffa Miun-kort
Miun-kortet använder du bland annat som passerkort, lånekort, utskrifts- och koperingskort samt identifikationshandling i samband med tentamen. För att kunna skaffa ett Miun-kort krävs att du har en aktuell kursregistrering och ett studentkonto i Studentportalen. För att skaffa ett Miun-kort besöker du något av våra Servicecenter i Sundsvall eller Östersund.

Läs mer om MIUN-kortet

6. Gå in i lärplattformen Moodle (kan göras tidigast två vardagar innan kursstart, kräver registrering och ett studentkonto i Studentportalen)
Mittuniversitetets webbaserade lärplattform kallas Moodle och du kommer åt plattformen via ditt studentkonto i Studentportalen. Information om din utbildning använder Moodle finns i ditt välkomstbrev. Mittuniversitetet erbjuder även e-mötesverktyget Zoom för sina studenter.

Du måste vara registrerad på en kurs för att få tillgång till Moodle, från att du registrerat dig på en kurs dröjer det ca 60 min innan du ser och kommer åt din kurs i Moodle.

Hur fungerar Moodle (FILM)

Information om e-mötesverktyget Zoom


7. Skaffa Bibliotekskonto
Biblioteket har en mängd tjänster som är viktiga för både dig som pluggar på distans och campus.

Skaffa bibliotekskonto

 

8. Gå med i Studentkåren
Det finns en studentkår på vardera av våra två campusorter. Studentkåren har till uppgift att bevaka dina intressen som student både inom utbildnings- och studiesociala frågor.

Information om Studentkåren

 

Ha roligt!

Som ny campusstudent kommer du snabbt in i studentlivet med Studentkårens introaktiviteter. Under ett par veckor arrangeras en mängd olika aktiviteter. 

Introduktionsaktiviteter för nya studenter (gäller terminsstarter på hösten och våren)