Mid Sweden European Office, Jämtland Härjedalen och Västernorrlands läns representationskontor i Bryssel, söker praktikanter för höstterminen 2017. Praktiken riktar sig till studenter som vill lära sig mer om hur Jämtland Härjedalen och Västernorrlands län påverkar och påverkas av EU.

Praktiken syftar till att få en ökad förståelse och fördjupad kunskap om hur EU fungerar i samspel med regionala och lokala aktörer. Praktiken ger en inblick i hur vi driver länens frågor i Bryssel. I praktiken ingår bland annat att skriva en rapport om ett aktuellt tema, nyhetsbevakning och informationssökning, uppdatera vår webbsida, bevaka seminarier och konferenser, delta i nätverk och etablera kontakter med olika aktörer i Bryssel och i regionen samt delta i dagliga kontorsgöromål.

Vi söker dig som:
? Studerar eller nyligen avslutat studier på kandidat- eller magister/masternivå på universitet eller högskola
? Studerar eller har studerat ett ämne med Europainriktning eller i övrigt har ett stort intresse för Europafrågor
? Är en god kommunikatör gärna med erfarenhet från PR och marknadsföringsarbete
? Talar och skriver bra svenska och engelska. Kunskaper i franska är meriterande
? Har goda datorfärdigheter och kännedom om Microsoft Officepaket
? Är utåtriktad och social

Vi ser gärna att du har anknytning till Jämtland Härjedalen eller Västernorrlands län eller har kunskap om regionen, men det är inget krav. Vi välkomnar ansökningar från studenter med olika akademiska bakgrunder.

Under praktiken har du möjlighet att påbörja en uppsats på C- eller D-nivå inom ett EU-relaterat ämne som bidrar till utveckling och kunskapshöjning inom regionen. För praktiktiden utgår ett stipendium på SEK 30 000. Praktikperioden är preliminärt från 4/9  till 20/12 2017.

Vi tar emot din ansökan (CV och personligt brev) per e-post senast 31/3. Intervjuer genomförs preliminärt den 20/4 eller 21/4 i Stockholm.

Ansökan och frågor skickas till:
Zofia Tucinska, kontorschef
E-post: zofia.tucinska@lvn.se
Tel: +32 495 41 09 23

2017-03-20, Elin Rodin