Studentintervju - Magnus Frisk

Skriv ut

Varför ville du göra praktik utomlands och varför blev det just Irland?

Jag ville uppleva någonting nytt eftersom jag aldrig bott utomlands en längre period tidigare. Ett engelskspråkigt land var att föredra för att underlätta kommunikation.

Hur fann du din praktikplats?

Praktikplatsen hittade jag på egen hand genom att kontakta företaget cut-e i Sverige. Under intervjun med dem föreslog de att jag skulle kunna vara utomlands om jag ville.

Vart praktiserade du?

På företaget cut-e i Loughrea, Irland.

Kan du beskriva en typisk dag på jobbet?

Jag arbetade 09:00-17:15 med varierade arbetsuppgifter, allt från att forska och arbeta med nya psykometriska modeller till att redigera presentationer inför upphandlingar.

Hur förberedde du dig inför resan?

Jag fick en introduktion på det svenska cut-e kontorer i Stockholm en vecka innan jag lämnade Sverige. Jag gjorde också en del research på egen hand om Irland innan jag åkte för att inte missa några viktiga "kom ihåg".

Vad var det bästa med din praktik och vistelse utomlands?

Mina fantastiska kollegor och alla äventyr jag hann med i Irlands vackra landskap. Men jag trivdes bra på det lilla kontoret i Loughrea också.

Vilken var den största utmaningen under din praktiktid?

Hålla i presentationer utan stödord på engelska var definitivt utmanande men också väldigt lärorikt.

Vilka nya kunskaper har du tagit med dig tillbaka?

Min engelska har absolut blivit bättre, men så har jag också fått en större inblick i vad arbets- och organisationspsykologi faktiskt handlar om. Jag har dessutom fått några utmärkta tips gällande forskning som jag kommer ta med mig när det blir dags för min master uppsats.

Skulle du råda andra att göra praktik under studietiden?

Ja! Passa på att ta chansen att få resa och uppleva någonting nytt.

Vilka värdefulla tips har du till andra som funderar på att göra Erasmus praktik?

Såklart förberedd dig för praktiska saker som kommer gälla i det land du hamnar i. Det kan vara saker som man inte reflekterar över i första hand. I Irland var det exempelvis ganska kallt inomhus och så har de ju helt andra eluttag. I Irland är det också väldigt vanligt att bussar inte håller tiden.